Aangepast sporten:

Aangepast waar nodig, inclusief waar mogelijk.

 

 Wij vinden dat iedereen kan meedoen. Ook mensen met een beperking. In de gemeente Heusden zijn er diverse mogelijkheden voor aangepast sporten en wij zorgen er voor dat we een geschikte vorm van sport en/of bewegen voor je vinden.

Heb je bijvoorbeeld een chronische aandoening, ben je visueel beperkt of heb je een lichamelijk aandoening dan helpen wij je graag bij het vinden van passend sport- of beweegaanbod. De naam zegt het al, maar aangepast sporten is sporten op een manier die aansluit op jouw mogelijkheden en beperkingen. Sporten en bewegen kan een uitdaging zijn met niet-aangeboren hersenletsel, ADHD, of na een amputatie.

Welke sport past bij mij?

Wij vinden het belangrijk om te kijken naar wat je wel kan. Gelukkig worden er steeds meer sporten aangeboden die je ook in aangepaste vorm kan beoefenen. Zo zijn onder mensen met autisme sporten als judo, wielrennen en paardrijden erg populair. Maar ook rolstoelbasketbal, rolstoeltennis en zwemmen onder begeleiding zijn vormen van aangepast sporten.

Hulp nodig?

Onze expert op het gebied van aangepast sporten is buurtsportcoach Lian van de Veerdonk. Heb je vragen, stel ze gerust. Ze helpt je graag kosteloos bij het zoeken naar een passende sport. Na een intake gesprek gaat Lian op zoek naar jouw ideale beweegvorm. Dankzij haar ruime kennis van het aanbod en haar netwerk kan ze makkelijk vraag en aanbod koppelen. Stichting de Schroef is bijvoorbeeld aangesloten bij het regionaal sportloket Uniek Sporten. Zo weten wij precies wat er speelt in de regio op het gebied van aangepast sporten.

Via onderstaande zoekmachine kun je zelf zoeken in de database naar al het beschikbare sportaanbod in de regio. Heb je vragen, neem dan contact op met buurtsportcoach Lian van de Veerdonk via telefoon: 06-30154923 of per mail.

Wij ondersteunen inwoners graag bij hun eigen initiatieven. Zo hebben twee enthousiaste inwoners uit onze gemeente een lokale Specials Gids gemaakt: een verzameldocument waarin al het aanbod in de gemeente Heusden en omgeving voor mensen met een beperking is gebundeld op het gebied van vrije tijd, wonen, zorg en onderwijs. Check het document via de volgende link: