Op zondag 26 februari heeft Leo Swaans namens het Stimuleringsfonds van Rabobank De Langstraat een cheque van € 10.000,- uitgereikt aan Stichting de Schroef. Deze financiële bijdrage is voor het project ‘NEXT LEVEL; the power is yours!’.

Ontdek je talent en kom in beweging bij de gaming experiences van NEXT LEVEL. ‘The power is yours’. Met deze slogan wil de organisatie jongeren stimuleren om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Gaming is onderdeel van hun belevingswereld en we zien kansen om de huidige generatie jongeren met gaming te inspireren en met elkaar te verbinden, aldus projectleider Paulien Kok van Stichting de Schroef. Met een mobiele gaming corner (PlayStations, PC, VR brillen en beweeggames) kunnen jongeren elkaar ontmoeten op verschillende locaties in de gemeente. Het project loopt van november 2022 tot en met oktober 2024.

De uitreiking van cheque vormde meteen het startschot van de eerste gaming experience.
Tijdens deze geslaagde activiteit van NEXT LEVEL bij de Voorste Venne in Drunen konden jongeren verschillende beweeggames uitproberen. Ook konden ze samen games spelen op de PS5 of de PC. Experiences zoals deze zijn de perfecte plekken waar jongeren, al dan niet ervaren gamers, kunnen samenkomen en kunnen proeven van de gezellige en gemoedelijke gaming-atmosfeer. Patricia Lardinois (Bibliotheek Heusden): “Bibliotheken hebben als opgave om te stimuleren dat iedereen mee kan doen en zich een leven lang blijft ontwikkelen. Met NEXT LEVEL geven we hier invulling aan voor de jeugd. Extra leuk dat dit eerste event plaats vond in de toekomstige bieb. Vanaf eind dit jaar gaan we meer van deze game-middagen organiseren op deze plek!”

Naast projectpartners Bibliotheek Heusden, Prisma, Amare Zorgcoaching, jongerenwerk Bijeen en Stichting de Schroef kent NEXT LEVEL ook jonge vrijwilligers en een jongerenpanel. Dat zijn jongeren die onder andere meedenken over de inhoud van het gaming programma. Manon van Oijen is één van die jonge vrijwilligers van Stichting de Schroef “Ik ben Citytrainer en heb daarna stage gelopen bij Stichting de Schroef. Nu begeleid ik zelf jongeren bij events zoals deze vandaag. NEXT LEVEL is een project waar jongeren samen kunnen gamen en bewegen. Heel gaaf dat ik mijn geleerde skills nu in de praktijk kan toepassen en andere jongeren kan helpen.”

Rabobank De Langstraat is één van de financierders van het project. Leo Swaans: “Voor de Rabobank is NEXT LEVEL een mooi voorbeeld van een innovatief project voor jongeren. Duurzaamheid en continuïteit die door middel van train de trainer bijeenkomsten wordt bewerkstelligd past perfect bij de doelstellingen van de Rabobank ”.

Benieuwd naar het NEXT LEVEL project? Neem dan contact op met buurtsportcoach Paulien: paulien.kok@stichtingdeschroef.nl / 06-13112158 of neem een kijkje op www.stichtingdeschroef.nl/NEXTLEVEL