• Dit evenement is voorbij.

Feestelijke vervolgbijeenkomst Heusdens beweeg- en sportakkoord

10 september | 19:30 - 22:00

In de zomer van 2018 werd het Nationaal Sportakkoord gesloten. In navolging van het Nationaal Sportakkoord hebben we in Heusden een Lokaal Beweeg- en Sportakkoord opgesteld. Beweeg- en sportaanbieders, onderwijs, zorg- en maatschappelijke organisaties én gemeente zijn in de afgelopen maanden met elkaar in gesprek gegaan om ambities en uitdagingen te formuleren en concrete actiepunten op te stellen. In het Beweeg- en Sportakkoord Heusden zijn ambities geformuleerd op de thema’s: Inclusief Sporten en Bewegen, Toekomst Sport- en Beweegaanbieder (Duurzame Sportinfrastructuur, Vitale Sport- en beweegaanbieders en Positieve Sportcultuur) en Vaardig in Bewegen.

Na goedkeuring van het akkoord door de Vereniging voor Sport en Gemeenten op 19 mei 2020 jl. nodigen we jou graag uit voor een feestelijke vervolgbijeenkomst op 10 september 2020 19.30 uur in Sporthal Dillenburcht te Drunen waarop het Heusdense Beweeg- en Sportakkoord ondertekend zal worden door alle partijen die aangegeven hebben het akkoord te ondersteunen. Tijdens de bijeenkomst is het mogelijk om alsnog mee te doen, door zitting te nemen in een themagroep en/of supporter te worden van het akkoord.

Na ondertekening van het akkoord is de kopgroep (voorheen de klankbordgroep) de eigenaar van het akkoord. De regierol wordt belegd bij Stichting de Schroef. Voor het volledige Beweeg- en Sportakkoord Heusden en meer informatie over de huidige vertegenwoordigers in de themagroepen en kopgroep, verwijzen wij naar: www.stichtingdeschroef.nl/lokaal-beweeg-en-sportakkoord/

Voor de komende drie jaar is er een uitvoeringsbudget beschikbaar gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en biedt het NOC*NSF gratis diensten en services aan ter ondersteuning om de gestelde ambities en actiepunten te behalen. Hierover hoor je uiteraard meer op 10 september a.s.

Graag vernemen wij (mede vanwege de RIVM-maatregelen) uiterlijk 27 augustus 2020 of je op 10 september 2020 aanwezig bent. Aanmelden doe je door het versturen van een mail naar: contact@stichtingdeschroef.nl Vermeld hierin of je als toehoorder of mede-ondertekenaar aanwezig bent, welke organisatie je vertegenwoordigt en met hoeveel personen je namens de organisatie aanwezig wilt zijn. Mocht je het akkoord mee willen ondertekenen en is de sportformatteur en/of de kopgroep nog niet in het bezit van het logo van jouw organisatie, stuur deze dan, graag vóór 27 augustus 2020, als bijlage mee in de aanmeldmail.

Met sportieve groet en hopelijk allemaal tot 10 september in sporthal Dillenburcht in Drunen,

Namens de gemeente, Johan Vermeulen, Sportformateur
Namens de kopgroep, Maaike Walters, Directeur Stichting de Schroef