Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Praktijkbijeenkomst cursus Fietsvalpreventie

30 juni

Gratis

Stichting de Schroef organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en De Fietsersbond de cursus fietsvalpreventie. Deze cursus is bedoeld voor inwoners van 60 jaar en ouder, woonachtig in de gemeente Heusden en omgeving. Het doel van de cursus is om te stimuleren dat meer senioren op een veilige manier vaker erop uitgaan met de fiets en vooral ook zo lang mogelijk blijven fietsen. In de cursus is aandacht voor verschillende aspecten van het fietsen. De cursus bestaat uit een gedeelte theorie en uit een gedeelte praktijk. Deelname aan de cursus is gratis. 

Theorie en Praktijk
We willen allemaal zo lang mogelijk blijven fietsen. Maar wanneer je wat ouder wordt, kun je ervaren dat het verkeer drukker en ingewikkelder wordt. Ook fysiek gaan de jaren tellen. Hoe ga je daarmee om? Wat zijn mogelijke oplossingen? In het theoriegedeelte van de cursus komt dat allemaal aan bod. In de praktijkbijeenkomsten richten we ons meer op de check van de fietser en de fiets, fietsvaardigheid en comfort op de fiets. 

Programma – Praktijk
Het praktijkonderdeel bestaat uit twee bijeenkomsten. Het is belangrijk dat u uw fiets meeneemt.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 30 juni, de tweede bijeenkomst vindt plaats op 7 juli. Beide bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 uur. Het is gewenst dat u aan beide bijeenkomsten deelneemt. Het programma is complementair aan elkaar.

Meer informatie en inschrijven
Vergeet zeker bij de praktijkbijeenkomsten niet uw fiets mee te nemen!! We hebben plek voor maximaal 60 deelnemers. Inschrijven is verplicht. U kunt zich inschrijven door op kantoortijden te bellen naar Sebastiaan Verweijen 06-23869879 of een mail te sturen naar sebastiaan.verweijen@stichtingdeschroef.nl.

Gegevens

Datum:
30 juni
Kosten:
Gratis

Locatie

sportpark de Schroef