Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theoretische bijeenkomst Fietsvalpreventie

15 juni | 08:00 - 17:00

Stichting de Schroef organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en De Fietsersbond de cursus fietsvalpreventie. Deze cursus is bedoeld voor inwoners van 60 jaar en ouder, woonachtig in de gemeente Heusden en omgeving. Het doel van de cursus is om te stimuleren dat meer senioren op een veilige manier vaker erop uitgaan met de fiets en vooral ook zo lang mogelijk blijven fietsen. In de cursus is aandacht voor verschillende aspecten van het fietsen. De cursus bestaat uit een gedeelte theorie en uit een gedeelte praktijk. Deelname aan de cursus is gratis. 

Theorie en Praktijk
We willen allemaal zo lang mogelijk blijven fietsen. Maar wanneer je wat ouder wordt, kun je ervaren dat het verkeer drukker en ingewikkelder wordt. Ook fysiek gaan de jaren tellen. Hoe ga je daarmee om? Wat zijn mogelijke oplossingen? In het theoriegedeelte van de cursus komt dat allemaal aan bod. In de praktijkbijeenkomsten richten we ons meer op de check van de fietser en de fiets, fietsvaardigheid en comfort op de fiets. 

Programma – Theorie
Het theoriegedeelte bestaat uit 1 bijeenkomst. De theorie bijeenkomst duurt 2 uur.

-15 juni van 9.00u – 11.00u, bibliotheek Vlijmen


Meer informatie en inschrijven
Vergeet zeker bij de praktijkbijeenkomsten niet uw fiets mee te nemen!! We hebben plek voor maximaal 60 deelnemers. Inschrijven is verplicht. U kunt zich inschrijven door op kantoortijden te bellen naar Sebastiaan Verweijen 06-23869879 of een mail te sturen naar sebastiaan.verweijen@stichtingdeschroef.nl

Gegevens

Datum:
15 juni
Tijd:
08:00 - 17:00

Locatie

bibliotheek Vlijmen
Burgemeester Zwaansweg 2
Vlijmen, Boord-Brabant 5151 CJ
+ Google Maps