Sport en bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Maar niet iedereen heeft geld voor een lidmaatschap bij een vereniging. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een lagere opleiding of lager inkomen een slechtere gezondheid hebben en minder bewegen dan mensen met een hogere opleiding of meer inkomen. De coronacrisis lijkt deze verschillen alleen maar te vergroten. 

Regelingen uitgelegd

Ieder kind verdient het om zorgeloos op te groeien. Sportieve en creatieve uitingen zoals volleybal, fotografie en toneel horen hier bij. Maar soms is daar thuis geen geld voor. Daarom zijn er binnen de gemeente Heusden verschillende regelingen die kunnen helpen. Zodat deze kinderen net als hun leeftijdsgenoten niet buiten de boot vallen en gewoon kunnen meedoen.

KindPakket

Het kindpakket is een verzamelnaam voor 3 regelingen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een kleine portemonnee. In het KindPakket zijn de volgende regelingen opgenomen:

  • Jeugdfonds Sport
  •  Jeugdfonds Cultuur
  • Leergeld Heusden
Jeugdfonds Sport

Jeugdfonds Sport maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal,, turnen, judo, of een andere sportieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen zij de contributie / het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of tennisracket.

Jeugdfonds Cultuur

Jeugdfonds Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met  muziekles, streetdance, theaterles of een andere creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen zij de contributie / het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals dansschoenen of instrument.

Leergeld Heusden

Stichting Leergeld helpt kinderen uit gezinnen met weinig geld. Door de contributie te betalen van sportclub, muziekschool, dansschool, schilderlessen of scouting. Ook kunnen zij vaak een (tweedehands) fiets of computer regelen als een kind die niet heeft. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen.

Volgend jaar wordt mijn zoon 18 en komt hij voor deze regeling niet meer in aanmerking. We zijn heel dankbaar voor alle goede zorgen en het heeft jarenlang veel sportplezier voor T. mogelijk gemaakt, wat anders niet gekund had. Hartelijk dank daarvoor.

gebruiker Jeugdfonds Sport

Ik wil gebruik maken van het Kindpakket.

Je kan het kindpakket aanvragen door dit formulier in te vullen. Dat kan lastig zijn. Daarom zijn er in de gemeente mensen die je daarbij kunnen helpen. Dat noemen we intermediairs. Je vind deze intermediairs bij Stichting Leergeld, Bijeen en Stichting de Schroef.

Zo helpt Stichting de Schroef nog meer

De buurtsportcoaches van Stichting de Schroef vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen. Want sport is meer dan bewegen. Het is ergens bij horen, kansen krijgen, zelfvertrouwen krijgen en plezier hebben. Daarom zijn onze buurtsportcoaches intermediair van Jeugdfonds Sport. 

Naast het indienen van een Jeugdfonds Sport aanvraag, kunnen we ook op andere manieren helpen. Leven in armoede is als een grote puzzel met stukjes die niet in elkaar passen. Soms heb je gewoon even hulp nodig om de juiste stukjes te vinden. We helpen je dan ook graag met het begeleiden naar de juiste instanties of bieden een luisterend oor wanneer je daar  behoefte aan hebt.

Heb je een vraag? Daar zijn we voor.

Als er iets is wat we gezien hebben in de loop der jaren, is dat armoede in allerlei gedaantes voorkomt en iedereen kan overkomen. Dus heb je een vraag of ken je iemand die een beetje hulp kan gebruiken, neem dan contact met ons op. 

 

Drunen, Elshout → Babette van den Hout: T: 06 – 531 073 36 E: babette.vandenhout@stichtingdeschroef.nl

Vlijmen, Nieuwkuijk, Haarsteeg → Debby Beeloo: T: 06 – 300 365 03 E: debby.beeloo@stichtingdeschroef.nl

Heusden, Oudheusden →  Sebastiaan Verweijen: T: 06 – 23869879 E: sebastiaan.verweijen@stichtingdeschroef.nl

Wil je meer lezen over onze motivatie, lees dan dit interview met buurtsportcoach Sebastiaan Verweijen en Babette van den Hout