Hoe wij als intermediair Jeugdfonds Sport helpen om kinderen in armoede te laten sporten.

Gisteren, 17 oktober was het de “Internationale dag tegen armoede.” Ook in Nederland leven mensen in armoede. Dat is niet altijd zichtbaar. Maar het trauma van armoede blijft een levenlang bij je. Een van die dingen is sociale uitsluiting. Als kind niet mee kunnen op schoolreisje of niet kunnen sporten omdat je ouders de contributie niet kunnen betalen. Dat lijkt alleen een financiele kwestie, maar niet kunnen meedoen betekent vooral dat mogelijkheden tot sportdeelname met anderen, in een sociale context, worden ingeperkt.

Wij vinden het belangrijk dat ieder kind kan meedoen en gezond kan opgroeien. Kunnen deelnemen aan sport in clubverband hoort daar bij. Daarom zijn onze buurtsportcoaches intermediair voor het Jeugdfonds Sport. Onderstaande brief richt zich op sportverenigingen. Maar ben jij of ken je iemand die hulp kan gebruiken, neem dan vooral contact met ons op.

Stap over de drempel en vraag om hulp. Wij zijn er. Ook voor jou.