Rien Looijen, trainer JG-team bij voetbalvereniging RKDVC, en Peter van Delft, oprichter Stichting Zorg & Sport Brabant, over sporten en bewegen.

“Sport geeft voldoening, het laat je ontspannen, geeft afleiding in drukke of moeilijke tijden”

Wat voor invloed heeft sporten op jullie?
We blijven graag fit en gezond, door te sporten zorgen we ervoor dat we ons zo blijven voelen. Daarnaast is het fijn om in contact te zijn met anderen, zeker wanneer je dezelfde interesses deelt. En waar kan dat nu beter dan bij een sportvereniging?!

Welk gevoel krijgen jullie als je sport?
Sport geeft voldoening, het laat je ontspannen, geeft afleiding in drukke of moeilijke tijden. En het geeft je de mogelijkheid om je grenzen op te zoeken en te verleggen, zowel fysiek als sociaal.

“Nergens anders dan in de sport leer je zo goed om respectvol om te gaan met elkaar”

Waarom vinden jullie het belangrijk dat iedereen moet kunnen sporten?
Voor iedereen is het zó goed om genoeg sociale contacten te hebben, maar zeker ook voor doelgroepen die wat meer aandacht nodig hebben. Sport bevordert sociale interacties tussen die verschillende doelgroepen. Nergens anders dan in de sport leer je zo goed om respectvol om te gaan met elkaar.

Waarom is het voor jullie zo belangrijk dat mensen (met een beperking) in beweging zijn?
Sport zorgt voor een algehele ontwikkeling, op zowel lichamelijk als geestelijk (sociaal-emotioneel) gebied. Juist voor mensen met een beperking is dit een hele mooie manier om samen te komen en die ontwikkeling te bevorderen.