Terug naar Home

 

valpreventie

Valpreventie

“In Nederland valt iedere 5 minuten een 65-plusser dusdanig dat behandeling op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is.”

Een val veroorzaakt veel leed: lichamelijk, maar ook geestelijk. Iemand die eenmaal is gevallen, is vaak bang dat dit nog een keer gebeurt. Dat zorgt ervoor dat men bijvoorbeeld niet meer de kaartclub, koffie-inloop of de vriend(in) drie straten verderop bezoekt. Dat leidt tot eenzaamheid en een slechtere conditie.

Bent u wel eens gevallen, of bent u bang om te vallen? Maak dan kennis met de cursus Heusden valt ervoor: valpreventie-lessen waarbij de focus ligt op het voorkomen van vallen, het goed leren vallen én gezelligheid. In kleine groepjes, met het oog op zelfstandig en met vertrouwen bewegen.

Neem de stap, blijf vitaal!

"Heusden valt ervoor" wordt mogelijk gemaakt door Stichting de Schroef en haar samenwerkingspartners: FysioCompany Drunen-Zuid, Judoclub Drunen, Instituut voor houding, beweging en training en Topfysio.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, neem dan contact op met buurtsportcoach Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u meer informatie over de beweegtestdagen, neem dan contact op met buurtsportcoach Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of buurtsportcoachDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Traject

Op 1 en 15 december 2018 vinden een tweetal testdagen plaats. Eén van de beweegprogramma’s die hierbij centraal staat is ‘Heusden valt ervoor’. Tijdens deze testdag wordt u getest op diverse fysieke onderdelen. Op basis van de resultaten ontvangen u een beweegadvies. Indien ‘Heusden valt ervoor’ het advies is, kunt u zich inschrijven voor het introductieprogramma van deze lessen. Het introductieprogramma duurt 12 weken en start vanaf 1 februari 2019. Na deze periode heeft u de mogelijkheid om zich in te schrijven als lid bij één van de beweegaanbieders en zo structureel te blijven bewegen.

Lesrooster

Dag

Aanbieder

Tijd

Plaats

Maandag

     

Dinsdag

     

Woensdag

IHBT oefentherapie

13.00 - 14.00 uur

Drunen

Donderdag

Topfysio

FysioCompany Drunen-Zuid

9.15 - 10.15 uur

13.00 - 14.00 uur

Drunen

Drunen

Vrijdag

IHBT oefentherapie

Judoclub Drunen

Judoclub Drunen

Judoclub Drunen

11.00 - 12.00 uur

12.30 - 13.30 uur

13.30 - 14.30 uur

14.30 - 15.30 uur

Drunen

Drunen

Drunen

Drunen

Zaterdag

FysioCompany Drunen-Zuid

9.00 - 10.00 uur

Drunen

De lessen van ‘Heusden valt ervoor’ worden gegeven door diverse aanbieders uit zowel de zorg- als sportsector. De ‘sportaanbieders’ bieden de lessen aan voor grotere groepen (+/- 12 personen), bij de ‘zorgaanbieders’ zijn de groepen wat kleiner (+/- 6 personen) en is meer op zorg gerichte begeleiding aanwezig.

Kosten

De kosten voor het introductieprogramma van Heusden valt ervoor (12 weken) zijn €50,-. Dit komt neer op een bedrag van €4,17 per les.

* Indien u zich tijdens de testdag inschrijft voor het introductieprogramma van Heusden valt ervoor ontvangt u €5,- korting op de kosten. U betaalt dan nog maar €45,- voor het introductieprogramma (12 weken).