Sportcafé

Het Sportcafé is een ontmoetingsplek gericht op kennisdeling en verbinding op het gebied van sport en bewegen. De onderwerpen die tijdens deze avond aan bod komen zijn ingegeven door onze buurtsportcoaches. Zij kennen de wensen en behoeften van de inwoners van de gemeente Heusden en omgeving. Op basis van deze kennis wordt het programma samengesteld. Ons doel met het Sportcafé is kennis delen en daarmee meer mensen en organisaties inspireren om heel Heusden vitaal te maken. Daarnaast is het Sportcafé een netwerkevenement waarbij men elkaar informeert over lopende zaken, successen en leermomenten. 

Sportcafé 2023: Sporten anno nu

Het Sportcafé wordt dit jaar gehouden op donderdag 26 oktober. Iedereen met affiniteit voor sport en bewegen is welkom. Of dat nu vanuit zakelijk of privé oogpunt is, maakt niet uit. Zoals je van ons gewend bent, zal het een inspirerende avond worden. Via onderstaande button kun je het programma bekijken.

Joop Alberda verzorgt een plenaire sessie

Sporten en bewegen verandert. Verenigingen zien (jonge) leden afhaken en bestuursfucties invulllen blijkt steeds lastiger? Hoe ga je daar als vereniging mee om? Hoe kun je bedrijfsleven binden aan je vereniging? En welke sporten en vormen van bewegen zijn in opkomst en veranderen de manier waarop we naar sport kijken? Dat zijn vragen die tijdens deze editie van het Sportcafé behandeld worden. Niemand minder dan Joop Alberda verzorgt een plenaire sessie.

Joop Alberda was van 1992 tot 1996 bondscoach van de nationale herenvolleybalploeg met welk team hij in 1996 olympisch goud in Atlanta won. Na zijn carrière als volleybalcoach was Alberda van 1997 tot eind 2004 technisch directeur van NOC*NSF. Hij was verantwoordelijk voor alle sporttechnische zaken zoals innovatie, begeleiding, faciliteiten en olympische programma’s. Daarna werkte hij voor diverse sportorganisaties. In zijn plenaire sessie zal Joop ingaan op de veranderende rol van sport en verenigingen. Ook behandelt hij lokale vraagstukken. Heb je een vraag voor Joop, meld het bij je inschrijving.