Vitaliteit op de werkvloer

Word gezonder en fitter – werk efficiënter – verlaag ziekteverzuim

 

optimaliseer je vitaliteit

Als werkgever zorg je graag goed voor je medewerkers. Je gunt iedereen een goede gezondheid. Hoe zorg je voor een optimale balans? 

Maak nu vrijblijvend een afspraak met onze vitaloog voor een plan op maat voor jouw organisatie. Wil jij ook fitte medewerkers, minder verzuim en een goede werksfeer. Meld je dan aan voor een vitaliteitsscan.

Vrijblijvend gesprek

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Onder het genot van een kop koffie of thee kunnen we jouw persoonlijke wensen en behoeften of die van jouw organisatie bespreken. U ontvangt daarna een voorstel van ons voor een vitaliteitsprogramma.

Plan op maat

Na akkoord op het voorstel voeren we een vitaliteitsscan uit om de wensen en behoeften van medewerkers en directie in kaart te brengen. Op basis hiervan stellen we een plan op maat op met interventies die passen bij de doelgroep en organisatie. Dit kan variëren van een vitaliteitsdag of -week tot een jaarprogramma.

Aan de slag

Door inspirerende workshops, trainingen en coachingssessies inspireren en motiveren we medewerkers. Medewerkers krijgen inzicht in hun vitaliteit en kunnen elkaar motiveren om (nog) vitaler te leven.  Voor de uitvoering van deze activiteiten werken wij samen met deskundige partners uit de regio: De Langstraat, Waalwijk, Heusden.

Meting en advies

Gedurende een vitaliteitsprogramma worden diverse meetmomenten ingepland. Hiermee houden we de doelen scherp, kunnen we bijstellen waar nodig en vieren we successen met elkaar.

Duurzame inzetbaarheid

In samenwerking met alle betrokkenen evalueren we het programma en bedenken we acties om vitaliteit te borgen en verankeren binnen uw organisatie. We streven hiermee naar een duurzame verbetering van vitaliteit binnen de organisatie.

Persoonlijke aandacht

Wat betekent vitaliteit voor jou? In een 1-op-1 gesprek kijk ik graag samen met jou naar je vitaliteit en helpen we je doelen te stellen om je vitaliteit te verbeteren.

Wat kunnen wij voor jou doen

Debby Beeloo

Debby Beeloo

Vitaloog en buurtsportcoach

Als Vitaloog maak ik individuen, teams en organisaties bewust van hun vitaliteit en hoe ze die kunnen verbeteren. Voor mij gaat vitaliteit over balans en veerkracht. Balans tussen voeding, beweging, ontspanning, energie en motivatie. En het vermogen om je aan te passen en terug te veren. Maar ook het vermogen om door te groeien en sterker te worden. Zonder stress geen groei.

Ik help je graag om inzicht te krijgen in die factoren welke er voor zorgen dat je je fit, veerkrachtig en sterk voelt.

ONAFHANKELIJK

Stichting de Schroef is een onafhankelijke organisatie. We kijken dan ook echt naar wat bij jou en je organisatie past.

SAMENWERKING MET EXTERNE PARTNERS

We hebben een uitgebreid netwerk van samenwerkingspartners. Voor elk thema binnen Vitaliteit op de werkvloer staan er experts klaar om te helpen.

EXPERTISE OP GEBIED VAN SPORT EN BEWEGEN

Onze eigen expertise ligt op het gebied van sport en bewegen. Dat kan op elk gewenst niveau uitgevoerd worden.

GECERTIFICEERD VITALOOG®

Met Debby Beeloo heeft Stichting de Schroef een gecertificeerd Vitaloog in huis. Zij is betrokken bij alle trajecten.

Vitaliteitsschijf van vijf

Bij Stichting de Schroef werken we middels het principe van de Vitaliteitsschijf van Vijf. Een vitaliteitsprogramma draagt bij aan een vitale werkomgeving, een verbeterde leefstijl bij medewerkers en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. In het gehele traject speelt bewustwording (vitalogisch) een cruciale rol. Hierin staan de noodzaak en het nut van een vitaal leven centraal. Want… zonder noodzaak, geen verandering. 

Voor een optimaal resultaat is het zinvol om alle vijf de aspecten te behandelen. Maar soms is het beter om klein te beginnen. Het programma moet passen bij jouw wensen en behoeften. Dat is het uitgangspunt. Samen kijken we welk aanbod het beste past.

WAT LEVERT HET OP?

1. FIJNE WERKSFEER? GELUKKIGE MEDEWERKERS!

 

2. FIJNE WERKPLEK? BEVLOGEN MEDEWERKERS!

 

3. BEWUSTE LEEFSTIJL? GEZONDE MEDEWERKERS!

 

4. VITAAL BEDRIJF? BETER IMAGO!

 

5. VITALITEIT BETAALT ZICH TERUG!

partners

Een vitale organisatie begint bij jezelf. Wij werken samen met partners uit de regio De Langstraat, Waalwijk en Heusden die geloven dat vitaliteit op de werkvloer voor elke organisatie belangrijk is. Als partner draag je ook bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wil jij partner worden, meld je dan aan. We maken graag kennis! 

Updates

“Alles is mogelijk. Maar niet totdat je gelooft dat je het kunt bereiken.” – Shani Davis. Lees hier meer over Vitaliteit op de werkvloer en hoe wij hierin het verschil maken. Want investeren in balans en veerkracht loont.

Hoe werkt het aanvragen van een regeling zoals Jeugdfonds Sport

Sport en bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Maar niet iedereen heeft geld voor een lidmaatschap bij een vereniging. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een lagere opleiding of lager inkomen een slechtere gezondheid hebben en minder bewegen...

Zien we jou bij het sportcafé op 14 oktober?

  Op 26 oktober vindt het sportcafé opnieuw plaats in De Voorste Venne. Het sportcafé heeft als thema “sporten anno nu”. Zoals je van ons gewend bent, staat het sportcafé uit kennisdeling, inspiratie en netwerkmogelijkheden voor iedereen met een interesse in...

Uniek Sporten Heusden en BrabantSport Fonds verwezenlijken Sportdromen van mensen met een beperking of aandoening

Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Met het project...

Waarom ik niet meedoe met goede voornemens

Het is weer januari. Traditiegetrouw maken we een nieuwe start en nemen we ons voor het dit jaar anders te gaan doen. En hoewel het een nobel streven is, ik doe niet mee. Ik ben namelijk van mening dat een datum niks zegt. 1 januari is niet de heilige graal, de dag...

Streven naar een vitale samenleving! Hoe dan?

De maatschappij verandert continu en door de coronapandemie is dat alleen maar beter zichtbaar geworden. En Stichting de Schroef zou de Schroef niet zijn zonder mee te bewegen met die ontwikkelingen. De stichting is bijna 15 jaar geleden opgericht met als doel: jeugd...

Hemd van je lijf – Jetty Jilesen

Elke maand vragen we een professional uit het werkveld, een deelnemer of een supporter het hemd van het lijf. Dit keer is het woord aan Jetty Jilesen van Bijeen.

Waarom wij collecteren voor het Gehandicapte Kind

In de week van 15 t/m 20 november is de collecteweek voor stichitng het Gehandicapte kind. Een samenleving waarin elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen - dat is het ideaal van stichting het Gehandicapte Kind. De meeste kinderen leren...

Hemd van je lijf – Sebastiaan Verweijen

In aanloop naar het sportcafe op 17 november stellen we de sprekers aan je voor. Deze keer buurtsportcoach Sebastiaan Verweijen Geinteresseerd? Meld je dan hier aan voor het sportcafe.Op 17 november houden we ons jaarlijks sportcafe. Deze editie staat in het teken van...

Hemd van je lijf – Debby Beeloo

In aanloop naar het sportcafe op 17 november stellen we de sprekers aan je voor. Deze keer buurtsportcoach Debby Beeloo. Geinteresseerd? Meld je dan hier aan voor het sportcafe.Op 17 november houden we ons jaarlijks sportcafe. Deze editie staat in het teken van...

Je kledingkast opruimen doe je zo!

De meivakantie staat voor de deur. Dat betekent dat de winterkleren weer in de kast kunnen. Een mooi moment om eens kritisch naar de spullen in je kledingkast te kijken. Voor veel mensen  (waaronder ikzelf) is dit niet het leukste klusje, maar na afloop heb ik altijd...

Reviews

“Het vitaliteitsprogramma is voor en door werknemers samengesteld. We creëren zo meer bewustzijn voor de eigen gezondheid, zowel fysiek als geestelijk. We merken dat dit bewustzijn echt op gang is gekomen door het vitaliteitsprogramma en dat is erg motiverend om te ervaren. De werknemers pakken ook echt eigen verantwoordelijkheid op en stimuleert elkaar waar men kan en wil.”

Marjolein, VPT Versteeg

“Stichting de Schroef heeft voor onze werknemers een vitaliteitsmiddag georganiseerd, omdat fitheid en gezondheid onze speerpunten zijn. De werknemers hebben de vitaliteitsmiddag erg enthousiast ontvangen!”

Brabant Plant BV

Stichting de Schroef heeft zich bij de aanvang van het vitaliteitsprogramma een partij getoond die een bedrijf geweldig op weg kan helpen met het implementeren van een vitaliteitsbeleid.”

Werkgroep Vitaliteit, VPT Versteeg

Elke verandering begint klein.
Kom eens kennismaken.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Een afspraak voor een vrijblijvend gesprek? Of zie je mogelijkheden voor een samenwerking? Neem dan contact met ons op. De koffie staat klaar.

Contactformulier